Akkrum, Nes, Aldeboarn


Map

Maak kennis met het team uit jouw buurt

Iedere woonservicezone heeft zijn eigen preventieteam. Dit team bestaat uit een jongerenwerker, opbouwwerker, VSP’er, jeugdverpleegkundige en wijkmaatschappelijk werker. Samen proberen zij, vanuit hun eigen deskundigheid, inwoners te helpen met het oplossen van hun vragen.

Op deze pagina ontdek je welke medewerkers werken in het preventieteam van de woonservicezone waarin jij woont. Als je een vraag hebt kun je altijd de hulp van het preventieteam inroepen.

 

Opbouwwerk

De opbouwwerkers van Caleidoscoop zetten zich in voor leefbare dorpen en wijken. Ze kunnen jou, maar ook je wijk, buurt, of dorp ondersteunen bij het realiseren van wensen die te maken hebben met de woonomgeving. Daarbij is het versterken van de Mienskip, ook wel sociale cohesie genoemd, het belangrijkste doel van de opbouwwerkers. 

Dus heb je een goed idee voor jouw wijk, dorp of straat om betrokkenheid te vergroten? Neem dan contact op met de opbouwwerker bij jou in de buurt. 

 

VSP

VSP staat voor Vrijwilligers Servicepunt. Wij bemiddelen tussen vraag en aanbod van vrijwilligerswerk. Zoek je een zinvolle invulling van je vrije tijd en wil je graag vrijwilligerswerk doen? Neem dan contact op met de VSP’er in jouw buurt. Heb je een hulpvraag en wil je juist een beroep doen op het vrijwilligerswerk? Ook dan kun je bij het VSP terecht.

 

Jongerenwerk

De jongerenwerkers bevinden zich waar de jongeren te vinden zijn. Op school, in de vrije tijd zoals op straat, in buurthuizen, het jongerencentrum, jeugdhonken of in een andere leefomgeving. Ben je een jongere en wil je iets organiseren, deelnemen aan activiteiten of om een andere reden in contact komen met iemand van het jongerenwerk? Stuur een bericht naar de jongerenwerker die op deze pagina vermeld staat.  

Onderwerpen

Caleidoscoop is een welzijnsorganisatie die meebeweegt met de maatschappij

Als welzijnsorganisatie zetten we ons in op het vergroten van de betrokkenheid in de verschillende buurten en wijken. We werken dagelijks aan het op- en uitbouwen van lokale netwerken om de sociale basis te versterken. Daarmee willen we eenzaamheid voorkomen, jongeren veilig laten opgroeien, vitaal ouder worden stimuleren en inspelen op de snel veranderende maatschappelijke uitdagingen.

Kom bij ons werken Over ons