Gezinsmaatjes

Organisatie:Caleidoscoop project Gezinsmaatjes
Regio:
Vaardigheden:
Onderwerpen:
Omschrijving Organisatie:

Welzijnsorganisatie in Heerenveen. Dichtbij de leef- en woonomgeving van de inwoners wordt een breed en rijk pakket aan diensten en activiteiten geleverd.


Functie:Gezinsmaatjes
Omschrijving Functie:Hoe we kinderen opvoeden staat al eeuwen lang ter discussie. Sommige gezinnen hebben een steuntje in de rug nodig en kunnen tegen allerlei praktische vragen en problemen aanlopen bij het opvoeden en opgroeien van kinderen. Gezinsmaatjes zijn vrijwilligers die op een laagdrempelige en persoonlijke manier hulp bieden bij de gezinnen thuis. We zoeken vrijwilligers die gezinnen willen helpen met; kleine opvoedvragen, samen spelen met de kinderen, zoeken naar activiteiten in de buurt, naar de bibliotheek gaan of voorlezen, zoeken naar sportmogelijkheden, indien nodig het netwerk uitbouwen.
Voorwaarden Vrijwilliger:We verwachten van de gezinsmaatjes; dat ze affiniteit hebben met gezinnen met kinderen, onbevooroordeeld een situatie kunnen instappen, zelfstandig kunnen werken, een luisterend oor kunnen bieden, de eigen kracht van gezin kunnen benutten zonder zelf de oplossingen aan te dragen, weten waar men terecht kan in wijk of dorp voor activiteiten, tijdig door kunnen verwijzen naar professionals zoals CJG, inzicht hebben in hun eigen handelen en hier kritisch naar kunnen kijken, vanuit hun opleiding ervaring willen opdoen, MBO werk- en denkniveau, is minimaal 1 jaar een dagdeel per week beschikbaar, bereidheid tot aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag.
Vacature ID:1661

Beschikbaarheid

In overleg

    Reageer op deze vacature