Kookvrijwilligers bij JuliaJanWouters Hospice

Organisatie:VPTZ JuliaJanWouters Hospice en thuisinzet
Regio:
Vaardigheden:
Onderwerpen:
Omschrijving Organisatie:

Het JuliaJanWouters Hospice biedt ondersteuning en een gastvrij verblijf tijdens de laatste fase van het leven. Daarnaast bieden we ondersteuning aan terminaal zieke mensen en diens naasten in de thuissituatie.


Functie:Kookvrijwilligers
Omschrijving Functie:In het eerste kwartaal van 2023 worden de taken uitgebreid met een nieuwe groep vrijwilligers; de kookvrijwilligers. Dagelijks zal er een kookvrijwilliger in het hospice aanwezig zijn die de verantwoordelijkheid heeft over de warme maaltijd. De kookvrijwilliger treft voorbereidingen voor de maaltijd door een menu samen te stellen in overleg met de gasten, hier inkopen voor te doen en de maaltijd te bereiden. Het kan voor voorkomen dat familieleden/naasten van de gasten mee eten. Tijdens de maaltijd is er ruimte voor een gesprekje met de gasten als daar behoefte aan is. Na het opruimen zit de dienst van de kookvrijwilliger er weer op.
Voorwaarden Vrijwilliger: Een warme belangstelling voor mensen - Affiniteit met koken (volgens de geldende hygiëne voorschriften) en een goede tijdsplanning - Kunnen omgaan met ernstige ziekte, verdriet en rouw, waarin eigen verlieservaringen niet op de voorgrond staan - Aanpassingsvermogen, flexibel, open houding en integer - Zelfstandig kunnen werken maar ook goed functioneren en communiceren in teamverband - Goede communicatie, openstaan voor feedback (geven en ontvangen) - Deelname aan het 'kookoverleg' binnen de groep kookvrijwilligers - Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) - Bereidheid om themabijeenkomsten en trainingen te volgen
Vacature ID:2211

Beschikbaarheid

In overleg

    Reageer op deze vacature