Vrijwilliger ondersteuning palliatieve zorg

Organisatie:Mariënbosch
Regio:
Vaardigheden:
Onderwerpen:
Omschrijving Organisatie:

Mariënbosch is veel meer dan een huis. Het is een plek waar mensen zich thuis voelen. Waar herinneringen ontstaan en worden gedeeld en die een blijvende indruk achterlaten. Waar mensen omzien naar elkaar en waar iedereen meetelt. Vrijwilligers spelen hier een belangrijke rol in, want zij kunnen de tijd en aandacht bieden waardoor bewoners zich echt thuis voelen.


Functie:Vrijwilliger ondersteuning palliatieve zorg
Omschrijving Functie:In Mariënbosch zijn twee appartementen waar gasten worden opgenomen die palliatief zijn. De gasten die in deze appartement(en) worden opgenomen, hebben minder dan 3 maanden te leven en zitten dus in hun laatste levensfase.
Juist in die laatste fase hebben mensen behoefte aan gezelschap en ondersteuning. Daarom zou het heel mooi zijn als er extra tijd en aandacht aan een gast besteed kan worden. En daarvoor zijn wij opzoek naar vrijwilligers die hierin iets zou willen betekenen.
Het vraagt een flexibele inzet, omdat dit appartement niet altijd bezet is. Als er een gast verblijft, zullen er verschillende tijdsblokken zijn waar je je op kan intekenen. Zo'n tijdsblok is ongeveer 3 à 4 uur per keer. Dit geldt niet voor de nachtelijke uren.
De taken die bij deze rol horen bestaan uit:
– Gezelschap houden van de gast
– Aanbieden van eten en drinken
– Desgewenst een praatje maken met de gast
– Ondersteunen van familie, bijvoorbeeld door een luisterend oor te bieden
– Samen muziek luisteren of voorlezen
– Andere activiteiten die comfort bieden aan de gast (bijvoorbeeld een handmassage o.i.d.) Je hoeft geen zorginhoudelijke taken uit te voeren, het gaat echt om extra ondersteuning en gezelschap.
Voorwaarden Vrijwilliger:– Je hebt affiniteit met palliatieve zorg en personen in de laatste levensfase
– Je kan inspelen op de behoefte van de gast en/of eventuele familie
– Je bent geduldig en hebt een luisterend oor
– Je bent de Nederlandse taal voldoende machtig (in woord en geschrift)
Vacature ID:2290

Beschikbaarheid

In overleg

    Reageer op deze vacature