Heb je even geen vervoer, is er niemand uit je eigen netwerk beschikbaar, maar moet je toch echt van A naar B? Trek dan aan de bel bij het Vrijwilligers Servicepunt (het VSP) en wie weet kan een vrijwilliger je brengen. Speciaal voor hulpbehoevende inwoners van de gemeente Heerenveen zijn er verschillende opties als het op vervoer aankomt. Zo kun je gebruik maken van de VSP auto of een ANWB Automaatje.
De VSP auto rijdt op doordeweekse dagen, tot 18.00 uur ‘s avonds. Voor het gebruik van de VSP auto betaal je een kleine onkostenvergoeding van € 0,35 cent per kilometer. Je betaalt de chauffeur alleen voor de gereden kilometers. We plannen de ritten zorgvuldig en vooraf, dus neem minimaal twee dagen (48 uur) van tevoren contact met ons op!
ANWB AutoMaatje is een vervoerservice waarbij vrijwilligers minder mobiele plaatsgenoten uit de gemeenten Heerenveen op verzoek vervoeren. Vrijwillige chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto. Het vervoer beperkt zich niet tot een bezoek aan ziekenhuis, dokter of fysiotherapeut. Je kunt ANWB AutoMaatje ook inschakelen voor leuke uitjes. Zoals een bezoekje afleggen, naar de kapper of gezellig winkelen.
Aanmelden voor Automaatje is gratis. Je betaalt alleen een onkostenvergoeding van € 0,35 cent per kilometer en eventuele parkeerkosten. De vergoeding is gerekend vanaf het huis van de vrijwilliger. Neem minimaal 48 uur van tevoren contact op.
Bezoek het Vrijwilligers Servicepunt van Caleidoscoop,
Een rit aanvragen kan van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 – 13.00 uur bij Caleidoscoop bel met 0513 – 62 90 90 of mail ons via vervoer@caleidoscoopheerenv
Wil jij je inzetten als vrijwilliger in de gemeente Heerenveen? Er zijn veel organisaties die jouw hulp goed kunnen gebruiken.
Meld je aan bij de vrijwilligerscentrale van Caleidoscoop en we helpen je een functie te vinden die precies bij jou past.
Als welzijnsorganisatie zetten we ons in op het vergroten van de betrokkenheid in de verschillende buurten en wijken. We werken dagelijks aan het op- en uitbouwen van lokale netwerken om de sociale basis te versterken. Daarmee willen we eenzaamheid voorkomen, jongeren veilig laten opgroeien, vitaal ouder worden stimuleren en inspelen op de snel veranderende maatschappelijke uitdagingen.